Phil good

Hygge på The Phil – med cask fra fx Beavertown, Magic Rock eller Tiny Rebel. Eller måske det bare er en hurtig Peroni. Mange liverpudlians har været forbi den fredede pub, siden den blev færdigbygget i 1900.

The Philharmonic Dining Room i Liverpool minder os igen om, hvor vidunderligt og uundværligt et fænomen en god pub er.

Som den første engelske pub er The Phil, som pubben kaldes i folkemunde, blevet fredet i klasse A – eller Grade 1, som det hedder i England.

Bygherren var Richard Cain, som var byens store brygmester. Arkitekten var Walter W. Thomson. The Phil stammer fra den engelske pubs gyldne periode, som var i slutningen af 1800-tallet, Victoriatiden, og for The Phil’s vedkommende var det virkeligt i slutningen af 1800-tallet, for den blev bygget fra 1898-1900.

Bysbarnet Paul McCartney gav i 2018 en koncert på The Phil, hvilket han også gjorde før The Beatles slog igennem. Koncerten var en overraskelse og del i programmet Carpool Karaoke med entertaineren James Corden, som tog The Paul down memory – og Penny – lane – faktisk meget rørende indslag.

Nyd billederne af The Phil og tænk måske lidt over, at der hver uge forsvinder ca. 20 engelske pubs – ikke alle ligeså imposante som The Phil, 36 Hope St, men mindre kan også gøre det.
About chrcph

Journalist, communications consultant. Beer writer, author and editor. Beer blogger at Durst.nu. Contributor to national and international newspapers, magazines and books about beer. Author of The Danish Beer Language, The Brewers Association. Co-founder of New Nordic Beer (Ny Nordisk Øl), a movement among leading Danish breweries focusing on beer and terroir. Author of Den nøgne øl (The Naked Beer), a book about the great pilsner.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s