20 anmeldelser af flydende brød

2017-03-31 14.03.53

Paulaners legendariske Salvator er én blandt 20 påskebryg, som jeg i dag anmelder i Jyllands-Posten.

Salvator har tabt lidt flyvehøjde, måske den bare skulle lagre lidt længere, hvem ved, så den fik kun 5 ud af de maksimale 6 stjerner.

Ingen af de 20 påskebryg fik 6 stjerner.

Jeg ville ellers så gerne være gavmild, men det er som om påskebryg i forhold til julebryg, som også ofte er en bock øl ligesom påskebryg, ikke bare er en en øl med færre procenter og krydderier, men også en øl med færre ambitioner.

Den perfekte ølanmeldelse bør brede sig over flere sider i en avis. Den perfekt udførte anmeldelse bør der blandt meget andet tage hensyn til:

Det væsentligste ved øllen

Farve

Udseende

Mundfølelse

Duft

Aroma

Smag

Begyndelse-midte-finish. Eftersmag

Intensitet

Kompleksitet

Type

Men de faktiske forhold i journalistikindustrien levner ofte kun plads til to linjer, som ca. svarer 25 ord per øl. Kunsten for anmelderen består i at skabe mening indenfor den snævre ramme. Det kan være meget svært.

Når jeg udvælger øl til anmeldelse i Jyllands-Posten er det sådan set ikke kun kvalitet, jeg tager hensyn til, selvom det er fristende.

For læsernes skyld stiler jeg efter et vægtet udvalg af øl fordelt efter tilgængelighed, pris (billig såvel som dyr), bryggeriets størrelse (lille såvel som stort), geografi (øl fra så mange steder i Danmark som muligt) og øltyper (så mange øltyper som muligt).

 

 

 

 

 

 

About chrcph

Journalist, communications consultant. Beer writer, author and editor. Beer blogger at Durst.nu. Contributor to national and international newspapers, magazines and books about beer. Author of The Danish Beer Language, The Brewers Association. Co-founder of New Nordic Beer (Ny Nordisk Øl), a movement among leading Danish breweries focusing on beer and terroir. Author of Den nøgne øl (The Naked Beer), a book about the great pilsner.
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s