Årets danske bryggeri: To Øl

to-ol-arets-bedste

Tore Gynther og Tobias Emil Jensen fra To Øl er glade. De har lige vundet prisen som Årets danske bryggeri. I hvert fald mit bud i julebattlen hos Danske Ølbloggere

 

Selvom To Øl kan ligne et rip-off af Mikkeller i både deres måde at tænke øl på og agere i markedet – og langt hen ad vejen også er et rip-off af mentor Mikkeller – er Tobias og Tore fra To Øl i fuld gang med modnes som et selvstændigt brand og folde deres ambitioner ud big time.

Derfor går min stemme til dem som Årets danske bryggeri i den udmærkede årets-bedste battle, som vi i Danske Ølbloggere har hygget os med i denne uge.

To Øl har udover en række fremragende øl produceret i eget brand også brygget øl i kraft af deres nye, potente brand BRUS, som udover bryggeri tæller restaurant, bar og udsalgssted for øl, et tempel for øl på det nye trendy område Guldbergsgade på Nørrebro i Købenavn.

Restaurant Spontan under BRUS skumhatten med køkkenchef Christian Gadient skal fremhæves. På rekordtid har Spontan etableret sig som et must for ikke bare ølelskere, men foodies generelt. Øllet er dybt integreret i både kogekunsten og pairingen, uden at Spontan dog kan karakteriseres som en gennemført øl-mad restaurant.

Christian Gadient kom direkte til Spontan fra en Michelin restaurant, Marchal på Hotel d’Angleterre.

For sin indsats for at bringe øl og gastronomi op på et hidtil uset niveau i Danmark, modtog To Øl Danske Ølentusiasters nye hædersbevisning med det mundrette navn Øl og Mad Prisen i år.

To Øl har også aktier i cocktailbaren Mikropolis og Koelschip. I Oslo åbner snart endnu en filial af BRUS. Åbningen af BRUS i Oslo er “et naturligt skridt for To Øl og Brus”, som To Øl skriver på deres hjemmeside.

Og lur mig om ikke snart To Øl bruser videre til Stockholm, Helsinki, Aarhus, Berlin, etc.

About chrcph

Journalist, communications consultant. Beer writer, author and editor. Beer blogger at Durst.nu. Contributor to national and international newspapers, magazines and books about beer. Author of The Danish Beer Language, The Brewers Association. Co-founder of New Nordic Beer (Ny Nordisk Øl), a movement among leading Danish breweries focusing on beer and terroir. Author of Den nøgne øl (The Naked Beer), a book about the great pilsner.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s