Der er kraft i cask

cask ale report

Der er kraft i salget af den gode, gamle cask ale på pubberne i England, og årsagen er craft.

Den moderne øldrikker er vild med craft beer, og cask ale er om noget håndværk fra brygmesteren til the art of celler management på pubben.

Cask ale eller real ale nyder i dén grad godt af ølrevolutionen i England, hvor der åbner fire nye bryggerier om ugen, og hvor der er 1700 bryggerier, som årligt brygger 11.000 forskellige øl.

Det slår den årlige The Craft Beer Report fast.

Real ale andrager hele 17 procent af forbruget af øl i pubs og andre udskænkningssteder, og ifølge The Cask Report vil tallet stige til 20 procent i år 2020. Det er muligt at nyde en real ale i 70 procent af alle engelske pubs.

Det totale forbrug af øl drukket på pubberne og andre on trade steder falder, cask ale stiger.

Forfatterne bag The Cask Report forklarer bl.a. successen for cask ale med, at øldrikkere i dag i høj grad går efter at få en oplevelse, som de ikke kan nyde derhjemme. Cask ale revolutionen bliver også forklaret ved forbrugernes, især middelklassens, stigende søgning efter lokale produkter, gerne med lokale råvarer og håndgjort efter traditionelle produktionsmetoder.

The Cask Report udgives af Cask Marque Trust.

About chrcph

Journalist, communications consultant. Beer writer, author and editor. Beer blogger at Durst.nu. Contributor to national and international newspapers, magazines and books about beer. Author of The Danish Beer Language, The Brewers Association. Co-founder of New Nordic Beer (Ny Nordisk Øl), a movement among leading Danish breweries focusing on beer and terroir. Author of Den nøgne øl (The Naked Beer), a book about the great pilsner.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s