Over 900 bryggerier i Italien

italia birra

I 1996 var der tre craft beer bryggerier i Italien – Baladin, Italiana og Lambrate.

I dag er der over 900 store såvel som små bryggerier, og inden længe er der over 1000. Flest bryggerier er der i det nordlige Italien, men fx Sicilien huser op til 15 bryggerier.

Det fremgår af Roger Protz’ reportage fra ølfestivalen Fermentazioni i Rom. Tre dage med italienske bryg. I år fra 35 bryggerier, som 15.000 gæster besøgte.

I Europa pågår det vildeste boom i antallet af mikrobryggerier, ikke kun ført an af de traditionelle øllande som fx Tyskland, England og (da slet ikke) Tjekkiet – og ikke at forglemme de nordiske lande.

Mikrobryggerier fra lande uden den store bryggerhistorie, men til gengæld med den bedste gastronomiske kultur, er også i vækst, og mon ikke den gastronomiske standard, kreativitet og kærlighed til råvarerne vil smitte af på øllet. Blandt de nye lande, som tæller Italien, Frankrig og Spanien, er italienerne længst fremme efterfulgt af franskmændene og spanierne.

About chrcph

Journalist, communications consultant. Beer writer, author and editor. Beer blogger at Durst.nu. Contributor to national and international newspapers, magazines and books about beer. Author of The Danish Beer Language, The Brewers Association. Co-founder of New Nordic Beer (Ny Nordisk Øl), a movement among leading Danish breweries focusing on beer and terroir. Author of Den nøgne øl (The Naked Beer), a book about the great pilsner.
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s