Tung julehygge

(Oprindeligt bragt i JP Blogs den 16. december 2012)

 

I går anmeldte vi her på øljulekalenderen en belgisk øl med britiske aner og tilbøjeligheder, nemlig Gordon Xmas. I dag går i all in og med tongue in cheek, og andre steder, anmelder vi: Christmas Ale fra Shepherd Neame (7 procent).

Smag: Tre julestjerner ud af seks

Lys toffee i næsen. Også en smule kardemomme. Begge dufte blander sig ret så lækkert med humleduften og frugtagtige aromaer fra overgæren. Smagen er mere ovre mørk toffee. Humlen er der ikke sparet på. Forvent derfor humlebitterhed i både begyndelse, midte og finish uden dog at blive slået omkuld. Aromaerne er kardemumme, alteabolsje, fersken, tømmer og harpiks. En øl i god balance og, dog på den søde side, absolut velegnet som en allround’er til julefrokosten.

Image: Tre julestjerner ud af seks

Æstetikken er den sammen som på de nærmest uspiselige engelske christmas puddings, som er en tradition i, også, mange danske hjem. Tung og jævn kedelig julehygge med røde til mørkerøde nuancer på etiketten. Vi ser gran og udsmykning til juletræet med bånd, sløjfer og klokker. Heldigvis er der også blevet plads til en illustration af to humlekopper og et par humleblade, som den uvidende læser og glade juleølsdrikker grangiveligt tror har noget med gran og juleri at gøre. God beskrivelse af øllen og vejledning med hensyn til udseende, smag og duft på etiketten på bagsiden.

About chrcph

Journalist, communications consultant. Beer writer, author and editor. Beer blogger at Durst.nu. Contributor to national and international newspapers, magazines and books about beer. Author of The Danish Beer Language, The Brewers Association. Co-founder of New Nordic Beer (Ny Nordisk Øl), a movement among leading Danish breweries focusing on beer and terroir. Author of Den nøgne øl (The Naked Beer), a book about the great pilsner.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s