Sur jul

(Oprindeligt bragt i JP Blogs den 5. december 2012)

Den femte dag i julemåneden. Dejlig dag med sne, slud og en ny øl i Dursts øljulekalender, som er: Julebryg, Bies BrygLab (6,8 procent).

Smag: To julestjerner ud af seks

Parfumeret, mørk belgisk klosterøl med ret så sur tone som i en oud bruin, en belgisk brown ale. Aromaer af rosiner, tør mørk chokolade, brændt karamel, appelsinskal, vanilje, rom og rørsukker. Ikke så livfuld og kremet som de fleste indfødte belgiske øl af denne type. Beskeden mundfylde. Det sure fra oud bruin stilen dominerer, og jeg synes ikke, at det er surt nok. Den vil måske for meget. Jeg tror, at Bies Julebryg ville vinde ved at gå direkte efter at være en oud bruin i stedet for et mix mellem en oud bruin og en mørk klosterøl.

 

Image: Tre julestjerner ud af seks

Ikke antydning af jul på etiketten bort set fra ordet julebryg. Egentlig befriende, ingen julestress. Masser af fornuftig tekst, både deklarationen og omtale af Julebryg, men hvad er i grunden “et aromatisk krydret smagsbillede”. Og burde Bie ikke skrive mere om humlen, når han nævner, at der er hele syv forskellige slags navngivne typer malt i hans Julebryg. Det bærende grafiske element fungerer godt uden at være prangende. En rød cirkel omkranser kornaks. I midten af cirklen er der ølfade og en bil formet som en flaske med hjul med en bi som chauffør. Igen et naivistisk element som på så mange andre etiketter. I øvrigt en stavefejl: Bies BrygLab staves ikke Bie’s BrygLab.

About chrcph

Journalist, communications consultant. Beer writer, author and editor. Beer blogger at Durst.nu. Contributor to national and international newspapers, magazines and books about beer. Author of The Danish Beer Language, The Brewers Association. Co-founder of New Nordic Beer (Ny Nordisk Øl), a movement among leading Danish breweries focusing on beer and terroir. Author of Den nøgne øl (The Naked Beer), a book about the great pilsner.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s