Propagandistisk juleøl

(Oprindeligt bragt i JP Blogs den 6. december 2012)

Stadig sne i landet. Ikke dårlige tegn i en julemåned. Det er en god juleøl heller ikke. Den 6. juleøl i Dursts øljulekalender er: Julegris(k),  Hornbeer (7 procent).

Smag: Tre julestjerner ud af seks

Smuk og indbydende rødbrun dobbeltbock med et moderat skum. Sød som mørk toffee efter godt grillet malt. På den søde side. Rund i munden og let drikkelig. Eftersmagen klinger jævnt hurtigt ud. Et skud humle ville klæde den, også for at få den til at matche julemaden endnu bedre, men absolut en teknisk velbrygget øl som de fleste andre i porteføljen fra fremragende Hornbeer. Aromaer af sirup, rugbrød, bitterurter og en knivspids lakrids.

 

Image: To julestjerner ud af seks

Danmarks første politiske propagandajuleøl! Godt gået af Jørgen Fogh Rasmussen, bror til Anders. Julegris(k) er en follow-up på IPA’en Grisk, hvor Hornbeer gjorde oprør med den finansielle sektors griskhed og inkompetence – og næppe den sidste øl i Grisk-serien at dømme efter kampskriftet på etiketten i både tekst og illustration. Jørgen Fogh Rasmussen skal dog tænke sig en ekstra gang om, næste gang han går ud med en ny Grisk øl, for ønsker han virkelig, at hans brand bliver så tæt knyttet til oprøret mod bankernes elendige moral? Ekstremt meget tekst med nærmest ulæseligt små bogstaver, ekstremt mange elementer på illustrationen, hvor hovedpersonen er en gris i jakkesæt, en bankdirektør, som lister afsted med alle julegaverne. Det er noget rod og går ud over troværdigheden i sagen mod de slemme banker. Julestemningen er væk for længst! Et plus skal Hornbeer have for at gøre forbrugeren opmærksom på, at bryggeriet tre år i træk blev kåret til Danmarks bedste bryggeri af Danske Ølentusiaster.

About chrcph

Journalist, communications consultant. Beer writer, author and editor. Beer blogger at Durst.nu. Contributor to national and international newspapers, magazines and books about beer. Author of The Danish Beer Language, The Brewers Association. Co-founder of New Nordic Beer (Ny Nordisk Øl), a movement among leading Danish breweries focusing on beer and terroir. Author of Den nøgne øl (The Naked Beer), a book about the great pilsner.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s