Øl OL

(Oprindeligt bragt i JP Blogs den 27. juli 2012)

Husk at tage en pause og en pint engelsk ale eller to på en pub, når du er til OL i London. Det kan vist blive nødvendigt. Så sjovt er det heller ikke at se trespring, kapgang, finnjolle og synkronsvømning – jo måske det sidste.

Du får lige en hurtig guide til det gode øl i London. Jeg har en række favoritpubs i London. Her er et par stykker:

Wenlock Arms i Islington for lokal hygge, dart, mild drukstemning og et stort udvalg af øl fra bryggerier i England.

Anglesea Arms i Kensington med håndbrygget øl drukket med en pæn stiff upper lip, cool jakkesæt og et stort udvalg af liftestyle magasiner til de mange kvindelige gæster.

Den fredede Princess Louise i Holborn med det formfuldendte viktorianske interiør og øl fra Samuel Smith fra Tadcaster ved Leeds og, forhåbentlig stadigvæk, bayerske Ayinger på fad. Et perfekt helle fra indkøbshelvedet Oxford Street.

Hvis den engelske ale virkelig skal udfordres og gerne med en gastro-pie til, søger jeg tilflugt hos The White Horse i Chelsea. Her er det helt store udvalg af cask ale, som er upastauriseret, ufiltreret og eftergæret i fadet.

England er stadig en af verdens store ølnationer. I London er der dog ikke mange bryggerier, faktisk er det en ynk. Det eneste store bryggeri er Fuller’s, men her er kvaliteten i frit fald. Der er dog en interessant scene for mikrobrygget øl. Kig gerne efter bryggerierne Kernel og Meantime, især deres stout og porter.

Heldigvis er der i London forholdsvis mange pubs, men der er langt mellem de gode. Den engelske pub er presset. Hver uge bliver der 25 færre pubs i Storbritannien, og det er en udvikling, som har fundet sted i en årrække. I dag er der trods alt et par stykker tilbage – 54.000 pubs. På hjemmesiden Ratebeer kan du finde en pålidelig liste over pubs med godt øl i London.

Som ølelsker kan man kun bifalde, at arrangørerne af OL i den grad har tænkt på det engelske øl, da de planlagde OL i London, for den store begivenhed falder sammen med Great British Beer Festival den 7.-11. august. Tag undergrundstoget til Olympia i Kensington og få en enestående mulighed for at udforske det gode engelske øl. Great British Beer Festival er englændernes pendant til Danske Ølentusiasters ølfestival i Tap 1 på Carlsberg i København, bare med endnu mere fokus på hjemlandets produkter. Der er alle muligheder for, at det bliver et godt OL!

About chrcph

Journalist, communications consultant. Beer writer, author and editor. Beer blogger at Durst.nu. Contributor to national and international newspapers, magazines and books about beer. Author of The Danish Beer Language, The Brewers Association. Co-founder of New Nordic Beer (Ny Nordisk Øl), a movement among leading Danish breweries focusing on beer and terroir. Author of Den nøgne øl (The Naked Beer), a book about the great pilsner.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s