Mislyde i bjældeklangen

(Oprindeligt bragt i JP Blogs den 9. december 2012)

 

Sne over Danmark og julestemning giver lyst til bjældeklang – og godt øl – så hvad er mere naturligt for Durst og øljulekalenderen den 2. søndag i advent end at kigge nærmere på: Bjældebryg fra Brygværket (6,0 procent).

Smag: Tre julestjerne ud af seks

En kaffesort porter af den klassiske skole. Meget smukt cappucinofarvet og vedholdende skum. Bjælderne klinger helt vildt smukt ved den første tår af Bjældebryg, men tonerne klinger langsomt ud. Aromaer af tør espresso, engelsk lakrids og nybagt rugbrød rammer flot først. En lækkerbisken, som skuffer på den lange bane – eller så lang tid, som det tager at bunde en Bjældebryg. Mundfølelsen er sød, rund og jævnt uinteressant. Humleprofilen er tæt på gennemsnitlig og eftersmagen ikke den store oplevelse, og kan slet, slet ikke sammenlignes med brygger Christian Skovdal Andersens mange øvrige hits.

Image: Tre julestjerner ud af seks

Igen en af bryggerens hjemmegjorte tegninger. Den slags kaster han sig ikke uden charme også ud i med sit eget brand BeerHere. Jeg kan ikke tegne så godt. En professionel tegner kan ikke tegne så dårligt. Igen en naivistisk streg. Denne gang med humor, men er det virkeligt sjovt, at Rudolf med den røde tud sidder og drikke øl i en sofa, mens julemanden giver det gode rensdyr en reprimande?! Æstetikken bærer præg af hurtige løsninger. Jeg er en stor tilhænger af Christian Skovdal Andersens ide om øl, fx geniale Nordic Rye, og parringen med en af Danmarks største importører og distributører af øl One Pint med brandet Brygværket er yderst interessant, men jeg er ikke tilhænger af æstetikken. Den er mere drengerøvet end intelligent fræk. Logoet er dog fornuftigt. Navnet Brygværk er også godt, men minder mildt sagt meget om Christian Skovdal Andersens sydafrikanske eventyr Bierwerk.

About chrcph

Journalist, communications consultant. Beer writer, author and editor. Beer blogger at Durst.nu. Contributor to national and international newspapers, magazines and books about beer. Author of The Danish Beer Language, The Brewers Association. Co-founder of New Nordic Beer (Ny Nordisk Øl), a movement among leading Danish breweries focusing on beer and terroir. Author of Den nøgne øl (The Naked Beer), a book about the great pilsner.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s