Lettilgængelig porter fra Mikkeller

(Oprindeligt bragt i JP Blogs den 11. december 2011)

 

To From Via (2011) fra  Mikkeller (8 procent). Smagt på fad på Mikkeller Bar i dag. tirsdag den 11. december 2012.

Smag: Fire julestjerner ud af seks

Smagen lever ikke helt op til rigdommen i duften, som er forførende intens med en imperial porters klassiske aromaer som chokolade, kaffe og sortristet malt. Det er malten som sammen med friskheden og tørheden, er de bærende elementer i To From Via. Kaffen kan jeg næsten ikke fange, ej heller chokoladen, måske et hurtigt knæk meget mørk chokolade. En tone eller to af portvin og rosiner er der også. To From Via er en ambtiøs, men lettilgængelig imperial porter med et befriende fravær af sødme, som forpester mange juleøl. Eftersmagen hænger godt ved uden at imponere med bitterhumlen og den fine, hårdtristede malt. Jeg kan ikke lige komme i tanke om noget julemad, som passer til To From Via udover konfekt og marcipangrisen. Men lad dog være!

Image: Fem julestjerner ud af seks

Teksten er det bærende element på etiketten og anvendt humoristisk og virkningsfuldt. Hvor let kan det være for ølelskeren at give en julegave, når etiketten samtidig er et til-og-fra kort?! Der er ingen budskaber ingen payoffs, stort set ingenting udover lidt gran i øverste venstre hjørne af etiketten. Flaskehalsen er pakket ind i guldfarvet folie. En flaske, som man virkelig husker med glæde, ja juleglæde.

About chrcph

Journalist, communications consultant. Beer writer, author and editor. Beer blogger at Durst.nu. Contributor to national and international newspapers, magazines and books about beer. Author of The Danish Beer Language, The Brewers Association. Co-founder of New Nordic Beer (Ny Nordisk Øl), a movement among leading Danish breweries focusing on beer and terroir. Author of Den nøgne øl (The Naked Beer), a book about the great pilsner.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s