Et førstevalg til julefrokosten

(Oprindeligt bragt i JP Blogs den 13. december 2012)

 

 

Peters Jul fra Viborg Bryghus (6,5 procent)

Smag: Fem julestjerner ud af seks

Yndere af de såkaldte guldøl, som egentlig er en lyse, stærke bock øl, kan virkelig sætte forventninger til julen op med Peters Jul fra det udmærkede Viborg Bryghus. Utroligt så meget power der er i en flaske med kun 6,5 procent. Den smager i hvert fald stærkere i alkohholprocent – og det er positivt ment. For sødme, bitterhed og aromaer følger med. Prikkende, fyldig mundfylde. Lys orange skønhed med svagt til moderat skumdannelse. Grundtonen i aromaprofilen er ubetinget den lyse malt, men lidt melon og peber sniger sig også med. Peters Jul er alles jul. Den må være førstevalg til julefrokosten. Et perfekt match til de fede kødbaserede retter – og dem er der jo et par stykker af.

Image: To julestjerner ud af seks

I forgrunden er stor kande med øl. I baggrunden en pejs med ild og ved siden af pejsen et juletræ. På kanten af etiketten er der en rød farve. Der er pyntet godt op til jul på etiketten. Den folkekære fortælling Peters Jul er et godt navn til en øl. Men hyggen er måske lidt dyster og kvaliteten af tegningen på etiketten er ikke spitzenklasse. Etiketten udstråler – modsat indholdet – ikke kvalitet og et brand, man har lyst til at udforske. Et plus skal bryghuset have for at komme med en skala for bitterhed, sødme og fylde.

About chrcph

Journalist, communications consultant. Beer writer, author and editor. Beer blogger at Durst.nu. Contributor to national and international newspapers, magazines and books about beer. Author of The Danish Beer Language, The Brewers Association. Co-founder of New Nordic Beer (Ny Nordisk Øl), a movement among leading Danish breweries focusing on beer and terroir. Author of Den nøgne øl (The Naked Beer), a book about the great pilsner.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s